Jesen/Zima 2021 - Delavnica gibalne komunikacij v:

Studio BA Tango, Mesarska ulica 4, Ljubljana

Delavnica
Communication through Body Movement Workshop

Opis delavnice

Skozi delavnico udeleženci spoznavajo in ozaveščajo gibanje svojega telesa ter spoznavajo različne načine komunikacije skozi gib v prostoru in času. S tem pridobivajo sposobnosti boljšega obvladovanja prostora in časa, predvidevanja, aktivnega in hitrega reševanja problemov, aktivne menjavanje vlog vodenja in sledenja ter soustvarjanja z drugimi. 

 

Program delavnice temelji na dolgoletnem raziskovanju komunikacije skozi gib in sledi dognanjem na področju fiziologije, nevrologije, psihologije in timskega dela.

 

Ključne koristi delavnice
– izboljšanje komunikacijskih sposobnosti
– povečanje samozavesti
– ozaveščanje in obvladovanje svojega telesa
– obvladovanje prostora
– kreativnost
– improvizacija
– izziv in zabava

 

Mentorja
Program vodita mednarodno priznana plesna strokovnjaka Blaž Bertoncelj in Andreja Podlogar, ki sta obenem tudi predavatelja Akademije za ples. V svojih dolgoletnih izkušnjah sta osvojila naslov svetovnih prvakov v argentinskem tangu, ustvarila niz celovečernih plesnih predstav, nastopala v filmih, TV oddajah ter več let vodita Studio BA Tango v Ljubljani. Sodelovala sta tudi pri ustvarjanju večih poslovnih dogodkov. Kot mednarodna koreografa plesnih predstav in plesnih vložkov v dramskih igrah sta pridobila izkustveno znanje, kako sodelovati in soustvarjati v timih močnih individualnih osebnosti. Raziskujeta neverbalno komunikacijo v paru, oziroma med več posamezniki, v kontekstu improvizacije. Njune raziskave: "A pilot research of dance movement and social aspects of application of Argentine tango in the population of deaf people", "At the junction of the oldest and newest media", "Globalisation, Cultural Politics and Economy as Reasons for the Development of the New Social Dance - Neotango", "Tango Floor Tec Technique for better and Safer Practice in Argentine Tango" so bile objavljene v mednarodnih strokovnih medijih in predstavljene na mednarodnih konferencah. 

 

Oprema in obutev

Za delavnico predlagamo lahka športna oblačila (majice, športne hlače...). Svetujemo, da ste bosi, lahko pa s seboj prinesete dvoransko športno obutev ali podobno. Predlagamo tudi manjšo brisačo in flaško za vodo. 

Cena: 30 eur/osebo

 SPREJEMAMO LE PISNE PRIJAVE IN DO ZAPOLNITVE PROSTIH MEST!